Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Wnd. Korpschef R. Kensen motiveert manschappen op het veld

Wnd. Korpschef R. Kensen motiveert manschappen op het veld

Met het oog op de verhoogde surveillances heeft de waarnemend (wnd.) korpschef, de commissaris van politie Ruben Kensen op donderdag 12 januari een motivatiebezoek gebracht aan politieambtenaren die op het veld bezig waren met roadblocks aan de Nieuwweergevonden- en de Ephraimzegenweg, waarbij er verkeerscontroles werden uitgevoerd. Tijdens dit motivatiebezoek heeft Commissaris Kensen ook de politiebureaus Santo Dorp, Latour en De Nieuwe Grond aangedaan. Hieraan voorafgaand, had de wnd. korpschef op zijn residentie bezoek van twee ressortraadsleden (rr) van het distrikt Wanica.
Voor een supermarkt anex bar-restaurant en carwash te Ephraimzegen, waar er op dinsdag 27 december 2022 een gewapende roofoverval heeft plaatsgevonden, waarbij er schoten waren gelost door de criminelen, sprak de wnd. Korpschef de aanwezige omstanders en eigenaren van de voornoemde panden toe.
Bij die gewapende roofoverval zijn er van twee omstanders die zich op dat moment daar bevonden weg genomen een mobiele telefoontoestel, gouden sieraden en een onbekend geldbedrag. Een verdachte die bekend is als “Baby Police” is in de avond van woensdag 11 januari door het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) aangehouden. Deze verdachte blijkt betrokken te zijn in drie andere berovingszaken en een geval van vernieling. Hij is voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het is niet uitgesloten dat er meerdere verdachten in deze zaak zullen worden aangehouden.
De wnd. korpschef sprak te Ephraimzegen ook de Buurtmanagers (BM) die met de Bestuurdsdienst voor controle werkzaamheden op pad waren toe.

The post Wnd. Korpschef R. Kensen motiveert manschappen op het veld appeared first on Korps Politie Suriname.