Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Spong spreekt van verraad aan de Surinaamse rechtsstaat

Spong spreekt van verraad aan de Surinaamse rechtsstaat

Spong spreekt van verraad aan de Surinaamse rechtsstaat

Gerard Spong radio suriname

PARAMARIBO/AMSTERDAM – De Nederlandse advocaat Gerard Spong meldt tijdens een bijeenkomst in Amsterdam dat de rol van het Surinaamse Openbaar Ministerie in het proces van de decembermoorden  bedenkelijk is. De functionarissen Subhas Mungra en Roy Elgin stellen zich nauwelijks op als vervolgingsambtenaren. De heer Spong spreekt van “verraad aan de rechtsstaat.”

Beide functionarissen geven geen verweer tegen de Surinaamse krijgsraad. Volgens de heer Spong spannen de twee functionarissen samen om te voorkomen dat de krijgsraad tot een eindoordeel komt. Dat concludeert de heer Spong na het voorstel van Elgin om het strafproces uit te stellen. Advocaat Spong ziet het uitstellen van het strafproces als een middel om de krijgsraad te dwarsbomen.

Het Openbaar Ministerie vroeg de krijgsraad vrijdag om het 8 decemberstrafproces op te schorten, totdat het Constitutionele Hof is ingesteld. Gerard Spong vindt het onaanvaardbaar dat het Constitutioneel Hof de amnestiewet moet toetsen, omdat de leden van dat hof door de president (de verdachte) worden benoemd.