Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Palu, DOE, HVB en A-20 voeren gesprekken op weg naar verkiezingen 2025

Palu, DOE, HVB en A-20 voeren gesprekken op weg naar verkiezingen 2025

Tekst en beeld Euritha Tjan A Way

PARAMARIBO — “We hebben geen keus, we moeten kijken hoe wij kunnen samenwerken om dit land te kunnen redden”. Aan het woord is Steven Alfaisi, de voorzitter van de politieke partij DOE. Hij is te gast bij de 46ste verjaardag van de politieke partij Palu dat met een bijeenkomst in het Palu-centrum wordt herdacht zaterdagavond. Tijdens de toespraken wordt duidelijk dat de Palu gesprekken voert om mogelijk samen te werken met partijen op weg naar de verkiezingen in 2025. Aanwezig zijn in die hoedanigheid vertegenwoordigers van de politieke partijen A-20, HVB en DOE.

Semora Palmtak is namens A-20 aanwezig. Ze bevestigt dat de politieke partij die zij vertegenwoordigt zeker samen gaat werken, maar het is nog niet duidelijk of dat een samenwerking met de Palu wordt. “We houden er ook rekening mee dat combinaties vormen voor de verkiezingen niet mag. Maar we willen ook niet samensmelten met anderen, want we willen onze eigen identiteit wel blijven behouden.”

Samenwerkingsvormen

De huidige voorzitter van de Palu Jim Hok geeft tijdens zijn toespraak ook door dat er naar modaliteiten van mogelijke samenwerking gekeken wordt. “Een daarvan is het oprichten van een nieuwe entiteit, een nieuwe partij waarin de samenwerkende partijen vertegenwoordigd zijn, maar dan wel met behoud van het eigen politieke huis”, zegt Hok.

Alfaisi legt de nadruk op een solide basis. “Samenwerken om het samenwerken hoeft niet voor DOE. Wat we willen is samenwerken op basis van een gezamenlijke denkrichting. Er moet veel gepraat worden om te kijken of we elkaar op dat gebied kunnen vinden. Daarom duren gesprekken om tot een samenwerking te komen soms zo lang”, aldus Alfaisi.