Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Laatste bestratingproject DLGP2 gaat van start in Para

Laatste bestratingproject DLGP2 gaat van start in Para

Het laatste bestratingproject  voor het district Para vanuit het Decentralization & Local Government Strengthening Program 2 (DLGP2) wordt uitgevoerd . “Drie straten in het oosten van Para worden betegeld, 1.300 meters aan lozingen worden opgehaald en 2.000 meters aan berm worden geprofileerd”, belooft Martin Blenman, Taskmanager Civieltechnische Werken.

De onthulling van het projectbord heeft plaatsgehad en de werkzaamheden zijn ondertussen ook al van start gegaan. De Kaniman Pasiransteeg, Kiezelweg en Manjadam worden betegeld. Buurtbewoners zijn 3 maanden geleden reeds opgeroepen om hun planten en opstallen van de bermen te verwijderen, zegt George Ramdjansingh,  lid van een buurtcomité dat speciaal is opgericht voor controle op de uitvoering van het werk.  De buurtbewoners zijn opgelucht, omdat zij altijd hebben geklaagd over de slechte staat van de wegen. Zij hopen op een vlot verloop van het werk zonder dat er al te veel oponthoud komt.

Blenman zegt dat de levensduur van straattegels in tegenstelling tot asfalt ongeveer 30 jaar langer is. Asfalt vertoont vaker scheuren die na verloop van tijd afbrokkelen als er water in gaat zitten. Kabels en leidingen zijn makkelijker te verplaatsen als een weg betegeld is en verzakkingen kunnen ook veel makkelijker hersteld worden. De uitvoeringsduur van de werkzaamheden is gesteld op 4 maanden en de aannemer moet na oplevering van het werk  nog 6 maanden onderhoudswerkzaamheden verrichten.

Districtcommissaris Jerry Miranda heeft de buurtbewoners opgeroepen om onderhoud te plegen op werken die geleverd zijn in het ressort. “Nu al worden de bushuisjes die kort geleden  in Para-Oost zijn gebouwd, vernield, terwijl dat niet het geval is in andere ressorten. De gekozen structuren moeten hierover met de gemeenschap vergaderen”, zegt Miranda.  Volgens Miranda zijn de overige wegen die geasfalteerd moeten worden, opgenomen in het Meerjaren Ontwikkelingplan van Para. Die worden op kort termijn aangepakt met ondersteuning van de buurtbewoners zelf  en een Nationaal Vrijwilligerskorps.

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant