Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » BVL/ALS wil in tripartiet overleg

BVL/ALS wil in tripartiet overleg

PARAMARIBO — Voorzitter Reshma Mangre van de Bond van Leraren in Suriname en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (BVL/ALS) heeft tijdens de nationale dialoog met president Santokhi aangegeven dat de organisaties willen participeren in het tripartiet overleg. De president heeft samen met de ministers Bronto Somohardjo, Steven Mac Andrew, David Abiamofo, Stanley Raghoebarsing, Rishma Kuldipsingh, Krishna Mathoera en Kenneth Amoksi een aantal issues aangehoord.

Mangre gaf aan dat de BVL/ALS niet ook niet wordt uitgenodigd bij gesprekken van de regereing met de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur). Andere zorgpunten zijn de brandstofprijzen, koersstijgingen en prijsverhogingen. Mangre en overige bestuursleden vroegen ook aandacht voor de pensioenen van leerkrachten, de vernieuwingen binnen het onderwijs en bouwpercelen voor de leden. Volgens Mangre moet voorkomen worden dat het verhogen van het minimumloon voor scheve verhoudingen gaat zorgen in salarissen wanneer het aankomt op onderwijsgevenden.

Daarnaast heeft ze gepleit voor de herplaatsing van “Basic Life Skills” in het curriculum van het onderwijs en om internet dan wel redelijke tarieven voor studenten en leerkrachten. Mangre merkte op dat president Santokhi het enige staatshoofd is dat in de afgelopen 50 jaar de secundaire voorzieningen voor onderwijzers in orde heeft gemaakt. Ook juicht ze het broodproject van de first lady toe en hoopt dat meer scholen hiervan gebruik kunnen maken.

Volgens president Santokhi mogen de incidenten van vrijdag 17 februari zich nooit meer herhalen. De regering heeft hieruit een duidelijk signaal verkregen en wil daarom goed en duurzaam beleid ontwikkelen en kijkt uit naar de rol van BVL/ALS in het geheel.