Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Bijeenkomst A’dam om uitspraak krijgsraad Suriname

Bijeenkomst A’dam om uitspraak krijgsraad Suriname

Bijeenkomst A’dam om uitspraak krijgsraad Suriname

Op vrijdag 11 mei 2012 spreekt de Surinaamse Krijgsraad zich uit over de voortgang van het 8 decemberproces. Deze dag wordt aangemerkt als een bijzondere dag, omdat zal blijken of in Suriname het principe van de scheiding der machten overeind kan blijven, of de rechterlijke macht in staat is zijn autonome positie te behouden binnen de scheiding der machten.

In Nederland is er via social media opgeroepen om op 11 mei 2012 getuige te zijn als de rechters hun beslissing kenbaar maken. Hiervoor is er een bijeenkomst georganiseerd bij de Vereniging Ons Suriname aan de Zeeburgerdijk 19A te Amsterdam. In de rechtzaal mogen er geen cameras aanwezig zijn, maar de gebeurtenissen kunnen daar via een liveblog van de correspondenten Harmen Boerboom en Patrick Dorder, op een scherm gevolgd worden.

Daarna wordt de reactie van de Europese Unie, die eerder aangekondigde dat het stuiten van het decemberproces zal leiden tot sancties tegen Suriname, afgewacht. De deadline is op vrijdag 11 mei gesteld. De middag wordt afgesloten met een communique.

Plaats: Hugo Olijfveldhuis/Vereniging Ons Suriname, Zeeburgerdijk 19A te Amsterdam
Tijd: 14.30-17.00u; zaal open om 13.30u
Presentatie: Ivette Forster
Keynote: Prof.Mr. M. Wladimiroff, specialist op het gebied van Internationaal strafrecht