PARAMARIBO, 8 mei – De regering gaat ruim vijftig miljoen dollar extra investeren in onderwijs. Dit zegt Eddy Jozefzoon, hoofd van de presidentiële werkgroep Voorbereiding Onderwijsinnovatie. Het moet een versnelde verbetering worden onder leiding van de nieuwe minister, Shirley Sitaldin. Er komen meer lesruimten, praktijklokalen voor het technisch onderwijs en lesmateriaal. Dit moet de eerste lacunes in het systeem opvangen.

Onder meer moet er een eind komen aan de lange rijen inschrijvers aan het begin van elk schooljaar. “De middelen voor deze grote investering komen uit de staatsbegroting, donaties via de Centrale Bank van Suriname en enkele grote bedrijven zullen praktijklokalen adopteren”, zegt Jozefzoon tegenover de Ware Tijd. De ouderbijdrage voor het op religieuze leest gebaseerde onderwijs wordt afgeschaft. Ouders hoeven dan niet elk jaar weer bij te leggen voor onderhoud van de school.

Het opengevallen gat wordt opgevuld met subsidies. Volgens Jozefzoon worden dit jaar nog ruim tweehonderd nieuwe lesruimten gebouwd. Dat moet voorgoed afrekenen met de lange rijen. “Eigenlijk is het inschrijvingsprobleem er omdat er te weinig plek is op school”, aldus Jozefzoon. Het tekort aan lesruimten is het grootst in Paramaribo en Wanica. Het lesmateriaal is dringend aan vervanging toe. “Boeken van 1969 moeten eruit.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.