PARAMARIBO- Ook de Surinaamse  jeugd heeft last van stress dankzij de social media. Desgevraagd zegt dokter Robbert Roemer die verbonden is aan de  Constantin Foundation, dat deze problematiek steeds grotere vormen begint aan te nemen. Recent onderzoek van de Nederlandse Nationale Academie voor Media & Maatschappij heeft aangewezen dan jongeren tussen de 13 en 18 jaar in dat land, steeds meer in de greep worden gehouden door onder meer hun smartphone.

Ook psycholoog en voedingsdeskundige Patrick Peterson van Constantin zegt desgevraagd aan de GFC redactie dat sommige personen zich op een gegeven moment niet meer los kunnen wrikken van hun mobiel. Dit kan gevolgen hebben voor hun schoolprestaties maar ook op het normaal onderhouden van persoonlijke sociale contacten.

“Veel jongeren evenals ouderen geven eerlijk toe dat zij niet meer zonder hun smartphone kunnen functioneren. Ze gaan ermee naar bed en worden ermee wakker. Men wacht bewust of onbewust op een geluidje van een mobiel of kijken op obsessieve wijze naar het scherm. Uiteindelijk brengt dit stressklachten met zich mee”, aldus Peterson.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.