De bekende Surinaamse historicus, dr. André Hendrik Loor.

PARAMARIBO – De minister van Binnenlandse zaken (Biza), Soewarto Moestadja, heeft vanmorgen een bronzen borstbeeld onthuld van de bekende Surinaamse historicus, dr. André Hendrik Loor. Het voorstel is afkomstig van de Stichting Sranan Buru, die op 29 april 2008 werd opgericht op initiatief van dezelfde geschiedkundige, die een Surinamer van blanke Europese origine is. André Loor heeft zijn hele leven toegewijd aan het vastleggen en op een populaire wijze overdragen van de kleurrijke Surinaamse historie aan voornamelijk jongeren.

Biza minister Moestadja zei dat het voor hem een groot genoegen is om een grote Surinaamse held te eren, vooral omdat hij nog in ons midden is. In zijn dankwoord bracht de gehuldigde naar voren dat hij onder de indruk is van het borstbeeld, dat gemaakt is door de internationaal gerenommeerde Surinaamse kunstenaar en beeldhouwer, Erwin de Vries.

Hij vindt ook dat het kopstuk, dat geplaatst is op het terrein van het nieuwe en moderne Nationaal Archief van Suriname, de juiste plaats heeft gehad. André Loor zei dat hij vanaf zijn twaalfde jaar begon en intussen alle archieven van Suriname heeft doorzocht.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.