Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Zuweena Heilbron opnieuw nationaal kampioen vrouwenwielrennen

Zuweena Heilbron opnieuw nationaal kampioen vrouwenwielrennen

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — “Ik ben trots op mezelf en blij met de prestatie.” Zuweena Heilbron (22) is zondag opnieuw nationaal kampioen vrouwenwielrennen geworden. In de wegwedstrijd van 57,5 kilometer troefde ze Vanity Soemoredjo en Brigitte Rijsdijk. “Het was gewoon knap rijden en kampioen worden”, vertelde ze over haar benadering van de race.

Voor Heilbron een positieve afsluiting van het weekend, nadat ze zaterdag tijdens de nationale kampioenschappen tijdrijden derde was geworden. De titel in de individuele race tegen de klok ging naar Rijsdijk, terwijl Soemoredjo runner-up werd. Maar zondag in de omgeving Tweekinderenweg maakte Heilbron geen fout. “Ik moest mijn energie behouden voor de eindsprint, want ik had niet veel meer”, gaf ze na afloop toe.

“Ik ben trots op mezelf en blij met de prestatie”

Nationaal wielrenkampioen Zuweena Heilbron

Volgens de kampioene heeft ze vorig jaar “iets beter” kunnen trainen. “Dit jaar was best zwaar, omdat ik minder ben voorbereid”, aldus Heilbron. Soemoredjo toonde zich een groot verliezer en zei dat Heilbron de nationale titel heeft verdiend. De tweevoudig runner-up vond de race een beetje zwaar vanwege zware tegenwind. “Maar ik vind in de ochtend wel beter rijden dan in de middag.” Soemoredjo belooft dat het de volgende keer beter zal gaan.