Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Zuid-Koreanen zien potentie in Suriname

Zuid-Koreanen zien potentie in Suriname

Een delegatie van SK Group, een conglomeraat in Zuid-Korea, gespecialiseerd in energie en ICT technologie- en innovatiesectoren, heeft een ontmoeting gehad met president Chan Santokhi op het Kabinet van de President. Partijen hebben elkaar vrijdag ontmoet op het Kabinet van de President. De delegatie bestond uit topmannen van verschillende divisies van SK-Group.

De Zuid-Koreaanse ondernemers vertoeven momenteel in ons land om hun expertise en ervaring te delen op het gebied van onderwijs, economische ontwikkeling en technologische ondersteuning. De delegatie ziet veel potentie in Suriname en wil heel graag investeren in ons land. In het gesprek met de president zijn er verschillende investeringsmogelijkheden kenbaar gemaakt.

SK Group concentreert zich voornamelijk op de ICT en energie-industrie. Maar ook in de bio-industrie en de kleinschalige bosbouw. President Santokhi apprecieert het dat het land iets terug wil doen voor Suriname in de vorm van samenwerking op diverse gebieden.

De president heeft voorgesteld om de samenwerking op het niveau van de twee presidenten te gaan versterken, zodat die op strategisch gebied naar alle sectoren, en op ministerieel niveau versterkt kan worden.