Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Zoon voor de rechter na vernieling van vaders bouwproject

Zoon voor de rechter na vernieling van vaders bouwproject

Don moest voor de rechter verschijnen, omdat hij stenen van zijn vader, die opgetrokken waren voor een in aanbouw zijnde woning, had stukgeslagen. De vader, Ricardo S., deed op 20 september aangifte tegen zijn zoon Don voor vernieling. De zoon moest zich eveneens verantwoorden voor het bedreigen van zijn buren met de dood.

De vader zag zijn zoon rond middernacht rondjes rennen op het erf. De volgende ochtend merkte hij dat alle stenen, die hij voor een in aanbouw zijnde woning had opgetrokken, stukgeslagen waren. Toen aan Don de reden van zijn handelingen werd gevraagd, gaf hij aan dat hij had gedroomd dat de vriend van zijn zus hem had bedreigd. De vriend zou geestelijk met hem bezig zijn en dat had hij in zijn dromen opgemerkt. Hij heeft die stenen met zijn hand kapotgeslagen.

Daarnaast moet de verdachte zich ook bij de rechter verantwoorden voor bedreiging. Hij zou zijn buren middels een windbuks en houwer op verschillende tijdstippen met de dood hebben bedreigd. Terwijl de buurman met zijn vrouw en kinderen op hun inrit van een ijsje genoten, liep Don voorbij en schold uit.

De buurman vroeg hem waarom hij uitschold, maar Don ging alsmaar door totdat de buurman een stuk hout pakte. Don rende naar zijn huis en kwam terug met een geweer en twee houwers. De buurvrouw zei tegen Don, dat hij niet moest schieten aangezien er heel veel kinderen in de directe omgeving waren. Toch heeft hij drie schoten in de richting van de kinderen afgevuurd.

Op de zitting ontkende Don de bedreiging, maar de vernieling bekende hij wel. Ook was hij bereid voor de kosten van de vernieling aan het huis op te draaien. Hij gaf ook aan dat hij inderdaad met een windbuks naar de buren is geweest, echter zou hij geen enkel schot in de richting van de aangever en zijn gezin hebben gelost, omdat die windbuks volgens de verdachte niet werkte.

De rechter stelde de zaak uit naar 12 oktober. Dan zal de officier van justitie een strafvoorstel doen. Don werd onmiddellijk in vrijheid gesteld.