Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Zoon die vader en broer steeds met de dood bedreigt aangehouden

Zoon die vader en broer steeds met de dood bedreigt aangehouden

Verdachte I.S. is meerdere malen aangehouden vanwege bedreigingen jegens zijn vader en broer. De bedreigde broer verklaarde dat hij al twee keer aangifte heeft gedaan tegen zijn broer, maar dat deze telkens weer werd vrijgelaten. Hij moest zijn broer naar de dokter brengen, maar deze weigerde telkens en werd boos. Daarnaast terroriseert I.S. zijn ouders.

Op 25 juli belde I.S. de broer negen keer, waarbij hij zei: “Mi go bron yu wagi en mi go kir yu nanga yu gezin. Mi o bron a oso nanga tractor en pick-up.” Ook de vader van I.S. werd gehoord en gaf aan dat zijn zoon kampt met drugs- en alcoholproblemen. De zoon was van mening dat de aangever hem moest helpen met het repareren van zijn tractor.

Toen de bedreigde broer dit weigerde, zette dat kwaad bloed, waarna hij overging tot het doen van bedreigende uitlatingen. Tijdens de zitting gaf de verdachte toe dat er een confrontatie was geweest met zijn broer en ouders, maar hij ontkende bedreigingen te hebben geuit. Ook betuigde hij spijt over zijn daden.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 12 maanden onvoorwaardelijk voor de herhaaldelijke doodsbedreigingen. Daarnaast pleitte de officier voor gevangenhouding en begeleiding door een psycholoog en deskundige op het gebied van zijn alcohol- en drugsverslaving. De verdachte smeekte de rechter om een laatste kans en beloofde begeleiding te aanvaarden indien hij op vrije voeten zou worden gesteld.

De rechter week af van de eis van de officier en legde I.S. een gevangenisstraf van 10 maanden onvoorwaardelijk op, met aftrek van voorarrest, en beval zijn gevangenhouding. Ook nam de rechter het bijzondere deel over, namelijk begeleiding door een psycholoog en een deskundige op het gebied van zijn drugsverslaving. Met deze uitspraak zal I.S., die sinds 26 juli vastzit, tot mei van volgend jaar gevangen blijven.