Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Zijin Mining draagt meer af aan Surinaamse overheid

Zijin Mining draagt meer af aan Surinaamse overheid

Zijin Mining, voorheen Iamgold, draagt meer af aan de Surinaamse overheid. Dit is naar voren gekomen tijdens een ontmoeting tussen president Chan Santokhi en een delegatie onder leiding van Zou Laichang, Executive Director, Vice Chairman of the Board of Directors en President van Zijin Mining. Partijen spraken elkaar gisteren op het Kabinet van de President.

Laichang wees op de rol van Zijin Mining als een snelgroeiend bedrijf dat waarde hecht aan respect voor lokale cultuur en regelgeving. Hij haalde aan dat Zijin Mining actief bijdraagt aan de lokale gemeenschappen waarin het actief is. Hij onthulde dat de productie is verbeterd en de inkomsten zijn verhoogd, wat ook heeft geleid tot meer inkomsten voor de Surinaamse overheid.

De functionaris gaf verder aan dat Zijin Mining winst kan genereren tegen lagere kosten en zich openstelt voor het verkennen van meer zakelijke kansen in Suriname. Daarnaast wil het bedrijf zich inzetten om het gebruik van kwik in de mijnbouwsector te verminderen. Zijing Mining is bereid om kennis te delen en Suriname te helpen bij het gebruik van milieuvriendelijke alternatieven.

President Santokhi werd uitgenodigd om Zijin Mining in China te bezoeken. Het staatshoofd besloot het geheel door te benadrukken dat de herstructurering van schulden met China van cruciaal belang is voor het bevorderen van investeringsprojecten en de herstart van Chinese projecten die momenteel stilliggen.