Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Zeven gewonden en één dode bij zware aanrijding Coronie

Zeven gewonden en één dode bij zware aanrijding Coronie

PARAMARIBO — Zeven personen zijn gewond geraakt bij een zware aanrijding aan de Coppenameweg ter hoogte van km 63 in het district Coronie. Charles E. (52) overleed donderdagmorgen in het ziekenhuis. De aanrijding vond woensdag plaats tussen een lijnbus en een bestelbusje.

Volgens onderzoek van de politie probeerde de lijnbus het bestelbusje, dat langs de weg geparkeerd was, in te halen. De bestuurder van het stilstaand voertuig, de 21-jarige S.G., reed plotseling de weg op met als gevolg de botsing tussen de twee voertuigen. De chauffeur van de lijnbus, R.B. (68), transporteerde tien passagiers naar Paramaribo.

Een 77-jarige passagier (H.V.), die naast de bestuurder zat, raakte bekneld in het voertuig en werd door de brandweer van Groningen uit zijn benarde situatie bevrijd. Twee andere passagiers waren niet aanspreekbaar. Een ander slachtoffer werd op de RGD-poli van Tijgerkreek behandeld, terwijl zes andere gewonden per ontboden ambulance werden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Een 41-jarige zwangere vrouw is na medische behandeling op de SEH verwezen naar het Diakonessenziekenhuis.

Beide autobestuurders zijn in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de politie van bureau Calcutta.