Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Yvano’s ‘Fils du 13e Peuple’ ode aan voorouders en cultuur

Yvano’s ‘Fils du 13e Peuple’ ode aan voorouders en cultuur

door Shanavon Arsomedjo

PARAMARIBO — Yvano is de afgelopen maanden heel druk geweest in de studio. De zanger werkte namelijk aan zijn album ‘Fils du 13e Peuple’, wat staat voor ‘Zoon van het dertiende volk’. Dit album, dat donderdag uitkwam, is een ode aan zijn voorouders, die een rijke traditie en cultuur hebben achtergelaten.

Voor Yvano is het belangrijk om dit erfgoed te koesteren en over te dragen aan de volgende generaties. “De marrongebruiken en -gewoonten moeten niet verloren gaan”, meent de artiest. Volgens hem staat cultuur altijd centraal in zijn nummers. Daarom koos hij voor behoud van eigen cultuur als rode draad voor dit album.

“Dit project was een langverwachte droom van mij. Ik heb veel tijd en energie erin gestopt”

Intussen zijn twee nummers al uitgekomen, te weten ‘Femme Traditionnelle’ en ‘Fils du 13e Peuple’. De liederen hebben gescoord bij het publiek. Yvano is ingenomen met de respons van zijn luisteraars. De artiest geeft aan dezelfde verwachting te hebben voor het complete album. Volgens hem zal de muziek en boodschap zeker ertoe leiden dat het een succes wordt.

(lees verder onder de foto)

Droom

De in Frankrijk woonachtige artiest zegt de komende tijd te werken aan de promotie van dit album. “Dit project was een langverwachte droom van mij. Ik heb veel tijd en energie erin gestopt en verwacht ook goede resultaten bij mijn fans”, merkt Yvano op. Hij hoopt dat het publiek zal genieten van de nummers.

Met ‘Fils u 13e Peuple’ neemt Yvano zijn fans door een muzikale reis van zestien melodieuze nummers in de talen Aucaans, Frans en Engels. De songs zijn in de muziekstijlen Afro, pop en reggaeton. Ook heeft de zanger een genre in een klassiek jasje gestoken.

De liederen zijn neergepend door Yvano in samenwerking met Michel Bampély, Le Verdier Augus, Nigus Narine en Fatih Zohair. Het verzamelalbum is een productie van Al Music Records, Urban Music Tour, Virgin Music Africa en Universal Africa.