Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Young Rhytm gaat zwakke punten Flora uitbuiten

Young Rhytm gaat zwakke punten Flora uitbuiten

Jozef Joekoe

De ploeg van Young Rhytm speelt zondag a.s. haar eerste wedstrijd in het 7de SVB/Integra Port Services-lidbondentoernooi. De ploeg van voorzitter Jozef Joekoe, kampioen van de Voetbalbond Paramaribo Centraal (VBPC) zit ingedeeld in poule F van regio Noord samen met Flora (semi-kampioen NGVB) en Real Spartaan (kampioen Kwatta). Flora en Real Spartaan hebben vorige week 1-1 gelijk gespeeld. Daar twee van de drie ploegen naar de volgende ronde overgaan, kan Young Rhytm zondag bij winst zich plaatsen voor de volgende ronde. Joekoe weet dit ook. ‘We zijn ons van bewust dat bij winst we de volgende ronde halen, daarom gaan we 100 % voor de overwinning’, zegt de voorzitter, die tevens de technische leiding van de ploeg in handen heeft.

Joekoe heeft zijn tegenstander SV Flora afgelopen week zien voetballen. Ze hebben een paar sterke punten, te weten de snelle omschakeling van de verdediging naar de aanval, het loopvermogen van de spelers en ze hebben een goede doelman. ‘Maar ze hebben ook enkele zwakke punten, welke ik vanwege strategische redenen niet ga prijsgeven. We gaan deze zwakke punten benutten in ons voordeel’, zegt Joekoe, die zelf oud-voetballer is geweest van Young Rhytm, Transvaal en Inter Moengo Tapoe.

Joekoe vertelt dat Young Rhytm twee seizoenen geleden gedegradeerd is uit de Topsectie. ‘Dat kwam, doordat onze beste spelers naar andere ploegen zijn vertrokken. Daarvoor heeft de ploeg 14 jaar onafgebroken in de Topsectie gespeeld, waaronder ze ook twee keer zijn gepromoveerd naar de Hoofdklasse’, vertelt Joekoe trots. Van dat glorieteam zijn drie spelers nog in het nieuwe team van Young Rhytm, dat al twee seizoenen achter elkaar Lidbondenvoetbal speelt. Deze zijn Owen van Cooten, Sigmund Pika en Romeo Adensiba. Vooral Van Cooten heeft zijn oude vorm terug, waarin hij topscorer was van de Hoofdklasse. ‘Met een hotte Van Cooten en jongbloed als Kelvin Konike is elke verdediging gewaarschuwd.’

Young Rhytm speelt zondag in het Nacionellosportpark tegen Flora om 13.00 uur. Daarvoor wordt om 11.00 uur de poule E-wedstrijd tussen Legacy en Botopasi afgwerkt.

Jaswant Gajadien

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant