Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Yeung en Nasibdar ongeslagen kampioen Aruba schaak Challenge

Yeung en Nasibdar ongeslagen kampioen Aruba schaak Challenge

door Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO Nationaal jeugdkampioen, Jason Yeung is op zondag ongeslagen open kampioen geworden van de Aruba chess challenge. In de laatste speelronde versloeg hij John van Delden, van de Nederlandse Antillen. Met de zege eindigde Yeung met zes punten uit zevenpartijen op de eerste plek. Daarvan heeft hij vijf gewonnen en twee remises behaald. “Het is een sterk toernooi geweest. Maar ben blij dat wij van onze sterke kant hebben bewezen,” stelt Yeung.

Het evenement werd van donderdag tot en met zondag gehouden in Oranjestad. In hetzelfde open toernooi verloor Pratul Panchoe zijn zesde en zevende partij van respectievelijk Yeung en Jeison Meza van Ecuador. Daardoor eindigde Panchoe op de zevende plek. Dit toernooi werd in 2019 voor het laatst gehouden.

Bij het onderdeel U-18 zijn vijf spelers op de eerste plaats met vijf punten geëindigd. Javier Nasibdar en Yash Jankie (Suriname), Amir Ayubi en Kennard Martinez (Ned. Antillen) en Jeshua Mc Collum. Door hun betere tiebreaks zijn Nasibdar en Jankie uitgeroepen tot respektievelijk kampioen en runner-up in deze klasse. Vermeldenswaard is dat Javier en Yash ook geen enkele partij hebben verloren op het toernooi.

Shefali Creebsburg is geëindigd op de achtste plaats met 4.5 punten in de U-18 klasse. Vashist Gajadien en Yuran Nasibdar hebben elk vier punten gescoord, waardoor ze respectievelijk op de tiende en twaalfde plek zijn geëindigd. Alle schakers hebben met eigen gelden aan het toernooi meegedaan. En de meeste ouders zijn ook meegereisd als begeleiders.