Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Yelyco nieuwe U15-meisjes volleybalkampioen

Yelyco nieuwe U15-meisjes volleybalkampioen

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Yelyco heeft de U15-meisjescompetitie van de Surinaamse Volleybalbond haar eigen gemaakt door ongeslagen kampioen te worden. De buit werd middels een clean sweep behaald op de Scholen Volleybalvereniging (SVV), dat vrijdagavond in de tweede finalepartij met 2-0 (25-17, 25-23) klop kreeg.

Het kampioenspunt werd uit een tip van Jeslyn Tini gemaakt. Daarvoor hielpen onder meer Precious Essed, die werd uitverkoren tot Most Valuable Player, Shomanthla de Graven, Veronique Liauw-Angie en Rohesia Esseboom ook aan het maken van de punten. 

Overwicht bewezen

Verdy Getrouw is van mening dat met het ongeslagenschap het teleurstellend verloop van vorig jaar werd goedgemaakt. “Ze verloren toen in de halve finale omdat ze niet in zichzelf geloofden”, zegt de Yelyco-coach tegen de Ware Tijd. “Ze hebben hun overwicht dit jaar bewezen.” Faith Romeo en Nassier Panka zijn de enige twee speelsters over wie hij volgend jaar in deze klasse zal beschikken. “De rest gaat naar de U19- of in de hoofdklasse spelen”, gaat Getrouw verder. “Ik ben bijna verplicht om volgend jaar twee teams in de vrouwenhoofdklasse in te schrijven.”

Hij benadrukt dat sinds het al vaststaat dat Yelyco in de vrouweneersteklasse de eerste twee plekken in de wacht zal slepen. “Een derde is zelfs mogelijk als we de strijd om de derde plaats winnen van Livo.” Getrouw zegt te hopen dat andere clubs “zien dat het kan en overgaan tot verjonging”, aldus Getrouw.

Tevreden

“Ik ben tevreden”, laat Claudius Straal van SVV optekenen. “Ik had drie teams in de winnaarsronde waarvan één tweede is geworden. Vorig jaar waren we één en twee.” Hij kijkt nu al uit naar het volgend seizoen. “Dan maken we weer een kans en kan ik mijn teams mixen.” Hij gaat dan de sterke speelsters in één team plaatsen. Hij heeft dit jaar een tegenslag gehad. “Amy Misram is gewoon temidden van het seizoen weggebleven, omdat ze geen zin meer had. Ze was tochwel een goede kracht”, aldus de oefenmeester van SVV.