Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Yelyco geeft toon aan in vrouwenvolleybalfinale

Yelyco geeft toon aan in vrouwenvolleybalfinale

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Yelyco is de verdediging van de vrouwentitel in de finale van de Surinaamse Volleybalbond met een triomf gestart. Rivaal Gideon werd vrijdagavond in een haast tjokvolle Ismay van Wilgen Sporthal in vier sets aan een kant gezet: 25-13, 25-27, 25-17, 25-23.

Verdy Getrouw gaf na afloop tegenover de Ware Tijd toe dat het een bloedstollende eerste finalewedstrijd is geworden. “Gideon heeft goed gebruikgemaakt van zijn lengte. Alleen zal het hard moeten werken om vijf sets vol te houden.”

Voor de Yelyco-coach is belangrijk dat de toon is aangegeven in deze eindstrijd. “Ik heb mijn speelsters gewaarschuwd dat de finale een andere game is. De tegenpartij gaat alle lengte erin houden en ze zijn op buiten sterker geworden. Dit maakt de finale alleen maar mooier”, analyseerde Getrouw.

Boven verwachting

“We hebben boven verwachting gespeeld”, meende Gideon-captain Janneke Tammenga. “Yelyco heeft ons spel ietwat bestudeerd. Het tempo heeft ons gekild. Ik was moe”, gaf Tammenga toe. Volgens haar resulteerden kleine gekke fouten in de nederlaag. “We moeten daarop gaan werken en ons vooral gaan focussen op Yelyco.”

Game 2 is woensdag. “Het wordt spannend. We gaan voor 1-1”, aldus Tammenga, die samen met haar zusters José en Esther een dreiging vormde bij het net. Libero Christel Sabajo hielp waar ze kon in de verdediging. Echter, het aanvalsgeweld van de Yelyco-zusters Shaniva en Sharon Balkaran maakte uiteindelijk het verschil uit. Spelverdeelster Chagnaz Fränkel kweet zich ook goed van haar taak, terwijl libero Desiree Getrouw baanbrekend werk in het achterveld verrichtte.

Yelyco won de openingsset vrij simpel, voordat Gideon de setstand in evenwicht trok. Esther Tammenga maakte goed gebruik van een cadeau van tegenstander. Nadat Yelyco de derde periode in haar voordeel beslechtte, genoot het publiek in de Ismay van Wilgen Sporthal van een enerverende vierde set. Shaniva Balkaran maakte middels een diagonale smash een einde aan het treffen en zorgde voor een 1-0 voorsprong in de best-of-five finale.