Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Yelyco en SVV-winnaars bij start U15-volleybalfinales

Yelyco en SVV-winnaars bij start U15-volleybalfinales

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Yelyco en de Scholen Volleybalvereniging (SVV) zijn de finales in de U15-meisjes en jongensklasse van de Surinaamse Volleybalbond succesvol gestart. In hun eerste finalepartij zaterdagmiddag in de Ismay van Wilgen Sporthal stuurden de winnaars respectievelijk SVV (25-13, 25-15) en Marwina (25-15, 25-17) met lege handen terug.

Yelyco met onder meer Veronique Liauw-Angie, Jeslyn Tini, Rohesia Esseboom en Precious Essed stak zonder meer met kop en schouder uit boven de tegenstander. Aan de andere kant beten onder andere Kayliegh Tokromo, Miriel Cairo, Trisha Danoe en Leticia Jane van tijd tot tijd goed van zich af. Tini scoorde op het eind van beide sets het winnend punt voor Yelyco.

Mazzel

Bij de jongens had SVV mazzel sinds Gianni Ritfeld door een enkelblessure niet kon meedoen bij Marwina. De jonge international liep de kwetsuur een week terug op (Marwina schakelde toen Bazooka uit de halve finale,..red.). Roberto Benschop, Jahmit Jambo, Raphael Gilliot en Yael Lee-A-Leong van SVV waren bij het net duidelijk in hun sas.

Rafiel Bijern vormde bij de ploeg uit Marowijne zonder meer een gevaar bij het net. In de tweede set, toen de opponent een punt verwijderd (24-12) stond om af te maken en hun coaches Faiq Lobo en Alex Stijfmeijer het nodig vonden een time-out te nemen, stopte hij onder meer de inzetten van Jambo en Gilliot.  Isaiah Olijfveld, Jaïr Alimoenadi en Mattias Ceder leverden ook een bijdrage voor Marwina, dat zich uiteindelijk gewonnen moest geven.

SVV-aanvaller Roberto Benschop (r) probeert de bal over het blok van Rafiel Bijern van Marwina te plaatsen.

U19-klassen

In de U19-jongensklasse zullen het tot nog toe ongeslagen SVV1 en Marwina de strijd met elkaar aanbinden om het kampioenschap. Beide ploegen behaalden zaterdagmorgen clean sweeps door Yelyco (25-13, 25-15, 25-13) en Bazooka (25-23, 25-23, 22-25, 21-25, 15-9) in de tweede halve finaleconfrontaties uit te schakelen.

Verdedigend U19-meisjeskampioen Yelyco, dat zich een week terug middels een clean sweep op Condor voor de eindstrijd plaatste, treft SVV in de finale. SVV stuurde Marwina zaterdag in de beslissingspartij in straight sets (25-17, 25-12, 25-21) terug.