Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Yelyco back-to-back vrouwenvolleybalkampioen van Suriname

Yelyco back-to-back vrouwenvolleybalkampioen van Suriname

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Yelyco is voor het tweede jaar op rij kampioen geworden in de vrouwenhoofdklasse van de Surinaamse Volleybalbond. De ploeg behaalde het kampioenschap met een clean sweep en bleef de hele competitie ongeslagen. Rivaal Gideon werd vrijdagavond in vier sets geklopt: 25-9, 23-25, 25-22, 25-16.

Yelyco stak, zoals gedurende het hele seizoen het geval was, met kop en schouders uit. Gideon leek vooral in de openingsset geen fut te hebben waarbij het redelijk goed opgekomen publiek in de Ismay van Wilgen Sporthal haast geen interesse leek te hebben.

“Alle respect voor de tegenstander, maar Yelyco was duidelijk een maatje te groot”

Yelyco-coach Verdy Getrouw

De ommekeer volgde nadat de ploeg uit Saramacca de setstand gelijktrok. Nadat het 23-23 stond, hielpen de zusters Janneke en José Tammenga Gideon aan de enige setwinst: Janneke middels een kill, José blokkeerde de tipbal van Sharon Balkaran. Dat leidde tot feest onder de speelsters en maakte het publiek wakker.

Minst interessante finale

Echter, het aanvalsgeweld van onder anderen de zusters Shaniva en Sharon Balkaran en de jeugdige Precious Essed maakte daarna het verschil uit. “Van alle gespeelde finales, vond ik deze de minst interessante”, liet Verdy Getrouw na het succes aan de Ware Tijd weten. “Alle respect voor de tegenstander, maar Yelyco was duidelijk een maatje te groot.”

Captain Chagnaz Fränkel vond de kampioenstrijd in tegenstelling tot haar oefenmeester “spannend”.     “We hadden meer rally’s en Gideon wilde het ook. We hebben wel bewezen dat we een beter team waren”, aldus Fränkel.

Shaniva Balkaran werd uitverkoren tot Most Valuable Player. “Ik had wel meer verwacht van Gideon”, wilde de MVP kwijt. Captain Janneke Tammenga van Gideon keek terug op een leuk seizoen. “We hadden eigenlijk de finale niet verwacht. Vooral onze nieuwe meisjes zijn gedurende de competitie gegroeid.”

Shaniva Balkaran (l) krijgt haar MVP-award uit handen van Zoila Sallons van sponsor Telesur.