Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Yellow Birds nieuwe volleybalkampioen van Suriname

Yellow Birds nieuwe volleybalkampioen van Suriname

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Yellow Birds heeft haar eerste volleybaltitel in vijftien jaar op zak. Het team van Fernando Rigters en Victor Lesperans behaalde een clean sweep door Livo woensdagavond in de derde finalewedstrijd in een tjokvolle Ismay van Wilgen Sporthal in viersets op haar broek te geven: 33-31, 25-19, 23-25, 25-23.

“Dit team heeft vanavond bewezen dat al die uitspraken realiteit zijn geworden”, laat Rigters na het behaalde succes van zijn ploeg aan de Ware Tijd weten. “Play-off time is another time, ervaring en one team one dream”, benadrukt de oefenmeester. Vijftien jaren terug zat hij ook in het kampioensteam, maar dan als speler.

“Hard werken is beloond geworden”

Leonel Mahabali , aanvoerder Yellow Birds

Aanvoerder Leonel Mahabali is als geen ander zo blij na het behaalde succes. In de afgelopen tien jaren legde Yellow Birds, dat overall haar zevende titel in de wacht sleepte, steeds het loodje tegen rivaal Yelyco, dat het in de halve finale uitschakelde. “Hard werken is beloond geworden”, benadrukt Mahabali.

Anferney Schmeltz, die werd uitverkoren tot Most Valuable Player, onderstreept dat “we iets goeds te maken hadden. We hebben als team ervoor gewerkt en het is binnen.” In de reguliere competitie won Livo alle drie confrontaties van de kersverse kampioen. 

“Yellow Birds heeft verdiend gewonnen”, beaamt Lionel Nabibaks. “Wij maakten teveel kleine fouten, vooral in de eerste set, en dat is ons fataal geworden”, meent de coach van Livo. “Ik ben wel teleurgesteld, maar niet ontevreden.”

Wedstrijdverloop

De openingsset kende zonder meer een spannend verloop. Het goed opgekomen publiek genoot vooral van lange rally’s, hosselplays, goede verdedigingsacties, maar meer nog de harde kills aan beide kanten. De Gele Vogels claimden de openingsperiode nadat ex-Yellow Birds-speler Joshua Dwarkasing een serve van Tariq Bakboord niet goed opving.

Spelers en coach Fernando Rigters (r) van Yellow Birds maken traditiegetrouw een zweefduik na het behalen van het kampioenschap.

Yellow Birds domineerde de tweede periode volkomem en claimde die nadat Livo-spelverdeler Faith Lavenberg een ‘double’ beging. Livo won de derde set na een ongelukkige netfout van Timothy Lamsberg van Yellow Birds. Lamsberg zette het duel in de vierde periode op slot na een keiharde kanjer door het midden.

“Ik zei aan Leo (Leonel Mahabali,…red.) ‘djim’ a bal’. Mi ready. Ik wilde het vanavond afmaken dus toen ik de bal ook kreeg, heb ik het gekild”, zegt match-winner Lamsberg trots. Eerder op de avond legden de vrouwen van Yellow Birds beslag op de derde plaats door Condor met lege handen (25-18, 25-21, 25-19) heen te sturen.