Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Wraak voor de nederlaag van burgers, kinderen

Wraak voor de nederlaag van burgers, kinderen

Als reactie op de nederlaag van burgers, met inbegrip van kinderen, heeft de minister van Defensie van het Zionistische regime aangekondigd: “We hebben het bevel gegeven voor een volledige belegering van de Gazastrook.” De nieuwe oorlog tussen het Zionistische regime en Palestina begon afgelopen zondag.

Hoewel de aanstichters van de oorlog de strijders van de Hamas-beweging waren, geloven sommige Zionisten ook dat het agressieve beleid en de misdaden van Israël factoren waren in de beslissing van Hamas om deze oorlog te starten. De Hamas-autoriteiten beweren ook dat hun acties legitiem waren als verdediging tegen de misdaden van het regime, met name tegen gevangenen en de Al-Aqsa-moskee.

Het Zionistische regime, overweldigd door de aanvallen van Hamas, heeft zware bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook. Het leger van het Zionistische regime heeft verklaard: “We hebben meer dan duizend ton explosieven naar de Gazastrook gestuurd.” Volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid in Gaza zijn er bij de Zionistische aanvallen en bombardementen 496 Palestijnen gedood, waaronder 91 kinderen en 61 vrouwen. Bovendien zijn 2.751 Palestijnen gewond geraakt, waaronder 244 kinderen en 151 vrouwen.

Het Bureau van de Verenigde Naties voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken heeft ook gemeld dat 123.538 inwoners van de Gazastrook hun huizen hebben verlaten als gevolg van de bombardementen. Het Palestijnse persbureau heeft gemeld dat het Zionistische regime systematisch doelen heeft gericht op schuilplaatsen en aangewezen kampen voor de bevolking van Gaza.

Ondanks dit alles heeft “Yoav Galant,” de minister van Defensie van het Zionistische regime, zijn bevel uitgevaardigd voor een volledige belegering van de Gazastrook en verklaard: “Volgens zijn orders mag er geen water, elektriciteit of brandstof dit gebied binnenkomen.”

Het is duidelijk dat sommige landen zich zorgen maken over de situatie van het Zionistische regime sinds afgelopen zondag, maar zij hebben mogelijk nog geen concrete stappen ondernomen om het bloedbad onder de burgers, vooral vrouwen en kinderen in Gaza, binnen het kader van de mensenrechten aan te pakken.

Als westerse machten beweren dat ze de mensenrechten respecteren, zouden ze getuige moeten zijn van de misdaden van het Zionistische regime tegen Palestijnen en preventieve maatregelen moeten nemen om dergelijke oorlogen te voorkomen.(IRAN DAILY)