Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Wraak voor de dood van burgers, kinderen

Wraak voor de dood van burgers, kinderen

Als reactie op de dood van burgers, inclusief kinderen, heeft de minister van Defensie van Israël aangekondigd dat er een volledige belegering van de Gazastrook zal worden ingesteld. Deze nieuwe oorlog tussen Israël en Palestina begon afgelopen zaterdag. Sommige mensen geloven dat het agressieve beleid en de misdaden van Israël ook hebben bijgedragen aan de beslissing van Hamas om deze oorlog te beginnen. 

Israël heeft zware bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook, waarbij veel Palestijnen zijn gedood en gewond geraakt. Het Bureau van de Verenigde Naties voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken heeft gemeld dat veel inwoners van de Gazastrook gedwongen zijn hun huizen te verlaten als gevolg van de bombardementen. Ondanks deze situatie heeft de minister van Defensie van Israël bevolen, dat er geen water, elektriciteit of brandstof de Gazastrook binnen mag komen. 

Sommige landen maken zich zorgen over de situatie, maar hebben mogelijk nog geen concrete stappen ondernomen om de mensenrechten van de burgers, vooral vrouwen en kinderen in Gaza, aan te pakken.