Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Woensdag nieuwe regeerteam bekend

Woensdag nieuwe regeerteam bekend

PARAMARIBO – President Desi Bouterse zal woensdag zijn nieuw regeerteam bekendmaken. Hij is bezig, zo verneemt GFC Nieuws uit kringen dicht bij het staatshoofd, de laatste gesprekken af te ronden.

Hoewel er veel geruchten rondgingen, is het maar afwachten op het woord van de president om te weten wie de nieuwe ministers zullen zijn. De persconferentie van gisteren werd om die reden dan ook afgelast. Sinds begin deze week heeft de president gesprekken gevoerd met politieke partijen die hij wil behouden binnen zijn coalitie.

Het gaat om de ABOP van Ronnie Brunswijk en Pertjajah Luhur van Paul Somohardo. Ook KTPI Nieuwe stijl van Oesman Wangsabesarie en CLO van Ronald Hooghart blijven in het team. Uiteraard is zijn eigen Mega Combinatie waarin ook de PALU deelneemt, erbij.

Bouterse zei al niet lang na het aantreden van zijn regering niet tevreden te zijn met de manier waarop enkele ministers functioneren. Zij zouden hem niet kunnen bijhouden met de plannen voor een snelle ontwikkeling die hij wil realiseren.

Ook twijfelde hij aan de politieke visie van bepaalde partijen die deel uitmaakten van de coalitie. Na vele optel- en aftreksommen heeft hij nu besloten de knoop door te hakken en een nieuw team aan ministers te formeren. Vermoedelijk worden de nieuwe ministers woensdag geïnstalleerd en kunnen zi komende donderdag 3 mei beginnen met hun werkzaamheden.


Posted

in

by

Tags: