Home » Surinaams nieuws » Winnende start vrouwen Natio

Winnende start vrouwen Natio

PARAMARIBO — De nationale vrouwenvoetbalselectie van Suriname is woensdag de Road to Concacaf Gold Cup gestart met een 4-0 overwinning. In Windsor Park Sport Stadium werd het thuisspelende Dominica met 4-0 verslagen.

Shamaira Stekkinger van Suriname opende al na zeven minuten de score, maar daar bleef het bij in de eerste helft. Met twee goals in de eerste elf minuten na rust brak vrouwen Natio de strijd open. Andaya Lantveld maakte er in de vijftigste minuut 2-0 van, terwijl Katoucha Patra voor de 3-0 zorgde in de 56ste minuut.

Het slotakkoord kwam van de ingevallen Orthea Riley met nog zeventien minuten te gaan. Suriname had met een grotere score kunnen winnen, maar vaak leek het gaan voor eigen lof een te grote rol te spelen.

Bondscoach Hesron Jeroe koos voor Mayra Tjin A Koeng in het doel en had verder een plek in de basis voor Rowena Ondaan, captain Hadassa Brandon, Anne Bhagerath, Cady Chin See Chong, Griffith Vaissaire, Stekkinger, Jennifer Beharie, Naomi Piqué, Lantveld en Patra.

Chanil Bonjaski, Stephanie Hanenberg, Pamela Ansoe, Riley en Samanie Loe-A-Foe vielen in. Suriname kan zich nu richten op het thuisduel van zondag in het Franklin Essed Stadion tegen Antigua en Barbuda. In groep A van League B zit ook Guyana. De games tegen de westerbuur worden in oktober gespeeld. Antigua en Barbuda leidde in ABFA Technical Center met 1-0 bij de rust tegen Guyana.