Home » Surinaams nieuws » Winnende Natio-voetbalsters richten pijlen nu op Antigua en Barbuda

Winnende Natio-voetbalsters richten pijlen nu op Antigua en Barbuda

Na een overtuigende zege bij de start van de kwalificatiecampagne voor de Womens Gold Cup 2024 kijkt de nationale vrouwenvoetbalselectie nu uit naar het volgend duel thuis tegen Antigua en Barbuda. “Ik heb het gevoel dat we zondag met de winst vandoor gaan”, aldus spelmaakster Cady Chin See Chong na de 4-0 zege gistermiddag in en tegen Dominica.

Door de overwinning bezet Suriname met drie punten de eerste plaats in poule van de B-divisie. Antigua en Barbuda staat na een krappe zege op Guyana, gisteren, eveneens op drie punten maar staat vanwege een minder doelsaldo op de tweede plek in de poule.

Bondscoach Hesron Jeroe is tevreden met het resultaat tegen Dominica, maar waarschuwt dat er nog werk aan de winkel is. “Vooral aan de afronding moeten we nog werken. Het wordt geen makkelijke wedstrijd tegen Antigua en Barbuda, omdat we alle wedstrijden moeten winnen om als eerste in de poule te eindigen en door te gaan. Maar men zegt dat het belangrijk is om de eerste wedstrijd te winnen, want dan blijft de motivatie erin zitten.”

Motivatie
Aan motivatie ontbrak het het team gistermiddag ook al niet. Ondanks de felle zon – de wedstrijd ging om drie uur plaatselijke tijd van start- en het speelveld dat te wensen over liet domineerde Suriname van begin tot einde. Het duurde niet lang voordat dat werd uitgedrukt in doelpunten. In de zevende minuut opende Shamara Stekkinger de score nadat een rebound van een schot van een teamgenoot voor haar voeten belandde.

Het bleef daarna stil in termen van doelpunten, maar Suriname bleef de lakens uitdelen. Doelvrouw Celian Grégoire van Dominica had haar handen vol en kreeg af en toe hulp van de paal of deklat.

Na de pauze gingen de Surinaamse voetbalsters nadrukkelijker in de aanval wat nog meer doelpunten opleverde. Eerst maakte Andaya Landveld er in de vijftigste minuut 2-0 van, waarna Katoucha Patra in de 56ste minuut en Orthea Riley in de 73ste minuut respectievelijk 3-0 en 4-0 van maakten.

Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Antigua en Barbuda. Chin See Chong hoopt dat de ploeg dan beter zal omgaan met de scoringskansen. “We hebben te veel kansen gehad om maar vier doelpunten te scoren. Het afmaken kan dus beter.”