Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘Wij hebben niets anders meer dan wat wij aan hadden’

‘Wij hebben niets anders meer dan wat wij aan hadden’

door Samuel Wens

BROKOPONDO — De woning van Carcha Anakaba in het dorp Masiakreek te Boven-Suriname is compleet afgebrand. Haar totale inboedel ging daarbij verloren. Momenteel worden er goederen voor het gezin ingezameld. “Wij hebben niets anders meer dan wat wij aan hadden”, treurt Anakaba. Los van haar en echtgenoot Abala Madi, woonden zes anderen in het huis. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Districtssecretaris Cordy Seedo, die de brand bevestigt tegenover de Ware Tijd, zegt dat de politie van Atjoni voor onderzoek in het dorp is geweest. Hij zegt dat er niet veel te doen viel nadat de brand uitbrak. “Er is geen brandweer in het gebied die het vuur kon blussen. De mensen moesten met lede ogen toekijken hoe hun have en goed verteerde in de vlammenzee”, schetst hij de situatie.

“De mensen moesten met lede ogen toekijken hoe hun have en goed verteerde in de vlammenzee”

Districtssecretaris Cordy Seedo

Ook te Marshallkreek in district Brokopondo heeft de rode haan gekraaid. Daarbij ging de pastorie van de Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS) verloren. De afgebrande ambtswoning stond leeg. “Het pand was aan renovatie toe”, houdt Wonnie Darius, voorzitter van de gemeenteraad, de krant voor. De EBGS heeft geen eigen geestelijke leider in Marshallkreek, maar maakt gebruik van pendelende predikanten uit Klaaskreek, Brokopondo Centrum en Nieuw-Koffiekamp.

Over de oorzaak van de brand van dinsdag wordt in het duister getast. De politie heeft nog geen rapportage ontvangen van de brandweer van Brownsweg, die bij aankomst slechts kon nablussen. Het wachten is op de uitslag van het forensische onderzoek, dat nog moet plaatsvinden.