Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Wie niet vóór Christine Ford is, is anti-vrouw en pro-verkrachting

Wie niet vóór Christine Ford is, is anti-vrouw en pro-verkrachting

De beschuldiging van professor Christine Blasey Ford dat kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh haar minstens (zij weet niet meer wanneer) 35 jaren terug op een feestje zou hebben betast, leidt in Amerika tot enorme hysterie met steeds meer slachtoffers.

Haar vermeende belager zat toen nog op school; Ford vermoedt dat het incident plaatsvond toen hij 17 en zij 15 was (maar zij zou ook 20 geweest kunnen zijn, denkt zij).

Joe Kaplan, directielid bij Facebook en al tientallen jaren bevriend met Kavanaugh, had het lef diens hoorzitting in de senaat bij te wonen.

Hij moest daarvoor diep door het stof en Facebook bracht een verklaring uit dat het leiderschap “fouten had gemaakt”.

Tegenstrijdige verklaringen

Bob Long, een pastor in Oklahoma, riep het publiek op om, ongeacht hun standpunt in de kwestie, niet te doen als de senatoren die tijdens de hoorzitting tegen elkaar schreeuwden, en pleitte voor betere manieren en meer inhoud in de Amerikaanse politiek.

Dat kwam hem bijna duur te staan. Een boycot tegen zijn kerk dreigde, op Twitter werd een actie tegen hem gestart. Long moest diepe spijt betuigen en om vergeving smeken.

Ford was in haar diverse verklaringen heel onduidelijk over wat er precies was voorgevallen. Zij kan zich er praktisch niets over herinneren en legde tegenstrijdige verklaringen af.

Haar getuigen kunnen zich evenmin iets herinneren en personen die tegen haar getuigden, wekken de indruk dat zij op sommige momenten tegen haar ondervragers zou hebben gelogen.

Wie het echter waagt de beschuldigingen van Ford in twijfel te trekken wordt ogenblikkelijk neergesabeld als anti-vrouw en pro-verkrachting.