Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Wereldkampioen Papu Gómez voor twee jaar geschorst na positieve dopingtest

Wereldkampioen Papu Gómez voor twee jaar geschorst na positieve dopingtest

De Argentijnse wereldkampioen Papu Gómez is vanwege een positieve dopingtest voor twee jaar geschorst. De 35-jarige middenvelder van Monza liep afgelopen jaar al tegen de lamp bij zijn vorige club Sevilla.

Monza maakte dat nieuws vrijdagavond bekend. Gómez legde de positieve test vorig jaar kort voor het WK in Qatar af. Daar was hij actief namens Argentinië, waarmee hij de wereldtitel pakte. Gómez zou voor een training van Sevilla onaangekondigd een dopingtest hebben moeten uitvoeren. Daarbij is een verboden middel in zijn bloed aangetroffen.

Gómez ontkent de regels van de Spaanse antidopingautoriteit te hebben overtreden. De Argentijn stelt dat hij het verboden middel heeft binnengekregen door het drinken van siroop van een van zijn kinderen, omdat hij niet goed kon slapen. Dit meldde hij niet aan de artsen van Sevilla. Gómez kreeg vervolgens wel toestemming om naar het WK af te reizen. Hij kwam in Qatar in twee duels in actie.

Het contract van Gómez bij Sevilla werd afgelopen zomer ontbonden, waarna de middenvelder pas eind september onderdak vond bij het Italiaanse Monza. De zoektocht naar een nieuwe club zou voor de zeventienvoudig international zo moeizaam verlopen zijn omdat een dopingschorsing al langer in de lucht hing.

Gómez speelde tot dusver twee wedstrijden voor Monza, waar het dus voorlopig bij zal blijven. Het is niet bekend of Gomez tegen de langdurige schorsing in beroep gaat. Monza zegt zich te beraden op eventuele vervolgstappen.

De zaak-Gómez is het tweede dopinggeval rond een bekende voetballer in korte tijd. Ook Paul Pogba wacht mogelijk een langdurige schorsing vanwege het overtreden van de dopingregels.