Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Wegafsluiting in verband met uitvaart Wolfjager en Dijksteel

Wegafsluiting in verband met uitvaart Wolfjager en Dijksteel

KRAKA — Het Korps Politie Suriname zal zaterdag tussen elf uur ’s morgens en zes uur ’s avonds de Krakaweg gedeeltelijk afsluiten in zowel zuidelijke als noordelijke richting. Het gaat om het weggedeelte nabij de gemeenschapszaal te Cabendadorp. Als alternatieve routes worden genoemd de Afobakaweg en de Bouterse Highway.

De wegafsluiting houdt verband met de uitvaartplechtigheden van Martinus Wolfjager en Ivanildo Dijksteel. Deze twee inheemse mannen vonden de dood na de ontlusten van 2 mei te Pikin Saron. Intussen is het obductierapport vrijgegeven door patholoog-anatoom Chan en heeft het Openbaar Ministerie woensdag in een verklaring bekendgemaakt dat de reconstructie die heeft plaatsgevonden aanleiding geeft tot verder onderzoek.

Op 6 juni was er tijdens een ontmoeting met de advocaten Milton Castelen, Murwin Dubois en Antoon Karg van de nabestaanden door het OM doorgegeven dat de afdeling Onderzoek Personeelszaken van het Korps Politie Suriname onder zijn leiding een onderzoek verricht om vast te stellen of het vuurwapengeweld dat is aangewend bij de aanhouding van Wolfjager en Dijksteel, die daarbij kwamen te overlijden, binnen de perken van de wet heeft plaatsgevonden.