Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Weg naar West-Suriname aangepakt

Weg naar West-Suriname aangepakt

Districtscommissaris (dc) Marlene Joden van Para heeft gisteren aan een ondernemer de opdracht gegeven om de weg naar West-Suriname aan te pakken. De weg verkeert in een deplorabele staat. Weggebruikers waaronder leerkrachten en leerlingen hebben gisteren hun beklag gedaan via D-TV Express en Suriname Herald. Men eist dat de overheid de weg herstelt.

Dc Joden gaf in gesprek met Suriname Herald aan dat gewerkt zou worden aan de weg. Gisteren heeft een ondernemer alvast enkele werkzaamheden verricht om de weg enigszins begaanbaar te maken. Vandaag is er vergaderd over de verdere aanpak van de weg.

Volgens de burgermoeder is ze aan handen en voeten gebonden. De weg moet aangepakt worden door het ministerie van Openbare Werken. Echter, geeft minister Riad Nurmohamed, volgens de dc aan, dat er geen geld is om de weg te herstellen. Joden probeert met de ondernemers in het gebied te onderhandelen om de weg aan te pakken, gezien het feit dat ze ook daarvan gebruikmaken.

De bedoeling was dat de weg afgesloten zou worden. Er was al een brief gereed om de deur uit te gaan, zegt de dc. De ondernemers in het gebied hebben aangegeven, dat ze willen meewerken aan de rehabilitatie van de weg, waardoor die handeling stopgezet is.

Mensen van de omliggende dorpen klagen al geruime tijd over de slechte situatie waarin in de weg verkeert. Onderdelen van auto’s die kapotgaan, maar ook dat auto’s vastzitten, behoren tot de problemen die ze dagelijks meemaken.