Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Weer buitenlanders bij Kinderboekenfestival 2012

Weer buitenlanders bij Kinderboekenfestival 2012

PARAMARIBO-Zoals ieder jaar zijn er nu weer deelnemers uit het buitenland op het Kinderboekenfestival. Zowel de klassen van onderbouw als die van de bovenbouw kunnen kennismaken met de activiteiten in de stands van deze ‘bijzondere’ gasten.

Uit St. Maarten zijn er drie gasten, te weten Lucille Kolf, Irmin Hughes en Morena Ignacio van de Philipsburg Jubilee Library. In hun stand zullen zij een interactieve voorleesactiviteiten uitvoeren zodat kinderen kennis kunnen maken met hun bibliotheek op St. Maarten.

Uit Nederland is er de Surinaamse auteur Mariëlla Bekker die haar kinderboek ‘Miss Alida’ aan het Surinaams publiek zal presenteren. Verder is uit Nederland de Antilliaanse storyteller Wijnand Stomp op het kinderboekenfestival aanwezig, die bekend is om zijn Anansi-vertelvoorstellingen.

Een andere buitenlandse gast is de Zweedse auteur en kunstenares Marit Törnqvist, die deze week niet alleen in Paramaribo, maar ook in het binnenland leesbevorderende en creatieve activiteiten met kinderen zal ontplooien. De uit Nederland afkomstige auteur Peter Vervloed met zijn Indonesische verhalen en gitaarmuziek neemt dit jaar voor de vierde keer deel aan het kinderboekenfestival. Uit Nederland is verder de theatermaker en auteur Simon van der Geest afgereisd, die gevarieerde creatieve activiteiten met kinderen zal doen.

Ook Peter Lammerts van Stichting Mondiall is er dit jaar weer bij, samen met de auteur Benny Lindenlauf. Samen met Surinaamse auteurs zullen zij een gecombineerd programma van Surinaamse en Nederlandse schrijvers presenteren.