Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘We zullen moeten knokken om met de winst naar huis terug te keren’

‘We zullen moeten knokken om met de winst naar huis terug te keren’

door Stan Herewood

PARAMARIBO — “Het wordt geen makkelijke wedstrijd, maar we hebben er alle geloof in dat we een goede prestatie zullen neerzetten. We zullen moeten knokken om met de winst naar huis terug te keren. We gaan – bij wijze van spreken – niet met schone kleren van het veld en truitjes die niet zijn gescheurd.” Dit zegt trainer Roberto Gödeken van landskampioen Robinhood tegen de Ware Tijd over de Concacaf Caribbean Cup 2023-wedstrijd van woensdagavond tegen het sterke Jamaicaanse voetbalteam Harbour View.

Het wordt de tweede ontmoeting in zes dagen in Kingston, Jamaica. ‘Bin’ won donderdag met 2-0 van Dunbeholden FC door doelpunten van Shaquille Cairo in de vijftiende en 55ste minuut. “Het vertrouwen binnen het team groeit. De jongens zijn bereid voor elkaar te werken en dat sterkt ons in het geloof dat wij loon naar werken zullen krijgen.”

“Bij Robinhood zijn we deze werkwijze gewend; je moet voetbal eten en poepen”

Voorbereiding

De manier waarop zijn spelers zich binnen en buiten het veld gedragen, zegt volgens Gödeken veel over de eenheid binnen het team. “We hebben dagelijks getraind. Voor elke wedstrijd zijn we op scherp. Maandagmiddag hebben de spelers in een park een wandeling gemaakt van om en bij een uur. Wandelen is voor de doorbloeding en onderdeel van de training. Maandagavond was er een teammeeting, waarbij is gesproken over de voorbereiding op de wedstrijd.” Daarbij is ook het spel van de tegenstander geanalyseerd. Rond elf uur lag iedereen in bed.

Dinsdagochtend hebben de spelers en technische staf de eerste wedstrijd tegen Dunbeholden bekeken. Later op de dag mocht Robinhood een uur trainen in het National Stadium waar de wedstrijd wordt gespeeld. “Veel aandacht is besteed aan spelhervatting, zowel in de aanval als verdediging. We zijn ready voor woensdag.”

De trainer maakt duidelijk dat het team zo scherp mogelijk moet worden gehouden en fit en fris moet zijn. “Bij Robinhood zijn we deze werkwijze gewend; je moet voetbal eten en poepen. Dat proces van systematiek en duurzaamheid is reeds vijf jaar onafgebroken gaande en werpt vruchten af.” Dat inzicht is volgens Gödeken deel van het leerproces en opent de ogen voor herkenning van de fouten en het herstel.