Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘We kregen vaak complimenten over ons eten’

‘We kregen vaak complimenten over ons eten’

door Sharon Singh

PARAMARIBO — “Toen we de flyer zagen dachten we dat het een goed moment was om op deze manier invulling te geven aan de viering van 150 jaar Hindostaanse immigratie. Ons team bestaat uit foodies, dus nadat we de taken hadden verdeeld, verliep alles smooth”, vertelt Indira Mohan-Magali, personeelslid van het Medisch Wetenschappelijk Instituut (MWI), aan de Ware Tijd.

Haar groep Colorful Flavors, waarvan alle leden zijn verbonden aan MWI, heeft vrijdag de lekkerste roti met masala kip klaargemaakt. Vanwege het korte tijdsbestek besloten de winnaars om twee kookpunten te gebruiken: een chulha voor de kip en een gaskomfoor voor de roti (de plaat).

“We weten dat we lekker kunnen koken, dus besloten we het werkelijk uit te testen”

Kunst

De groep is een echte mix, waarbij diverse etnische groepen zijn vertegenwoordigd. Hiermee laten de leden zien dat lekker kunnen koken een kunst is, ongeacht welke bevolkingsgroep achter een kooktoestel staat. Natascha Padji, Irene Sabajo en Henry Wirjosalam zijn de overige leden van Colorful Flavors. Mohan-Magali werd tot de groepsleider gebombardeerd. “Dat gebeurt zowat altijd. Zodra er een feest wordt gehouden, wordt er een beroep op mij gedaan.”

Wanneer haar wordt gevraagd wat hen ertoe heeft gedreven deel te nemen aan de kookcompetitie, klinkt het zelfverzekerd: “We weten dat we lekker kunnen koken. We krijgen telkens weer complimenten, dus besloten we het werkelijk uit te testen.”  

Roti’s werden met de regelmaat van de klok gemaakt, want naast de wedstrijd mochten de aanwezigen proeven van de deelnemers. [Foto: One Adekus Crew]

Bigi yari

De roti en masala kip-wedstrijd werd door ‘One Adekus Crew’ georganiseerd in verband met de viering van 150 jaar Hindostaanse immigratie. Studenten en personeelsleden van de Anton de Kom universiteit mochten meedoen. Prashsawa’s Cooks van de Faculteit Maatschappijwetenschappen en The Flavors of India van de Faculteit Juridische Wetenschappen werden tweede en derde.

‘One Adekus Crew’, die bestaat uit studenten van de universiteit, is ook van plan om een culinaire wedstrijd aan de resterende bigi yari – 160 jaar afschaffing slavernij en 170 jaar Chinese immigratie – te koppelen. De volgende wordt zeer waarschijnlijk een moksialesi contest.