Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘We hebben onszelf niet beloond’

‘We hebben onszelf niet beloond’

Tekst en beeld Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — Het spel ging op bepaalde momenten over en weer met voldoende kansen voor beide teams. Soms zaten supporters op de punt van hun stoel, brak er al gejuich uit en sprongen ze op, maar de verlossende goal bleef uit. Het werd een wedstrijd van de gemiste kansen, waarbij beide teams oordeelden dat ze zichzelf te kort hebben gedaan.

Bondscoach Aron Winter en doelpuntenmaker Ridgeciano Haps van Suriname hadden donderdag een eenduidige mening na afloop van de Concacaf Nations League-wedstrijd tussen Suriname en Haïti. “We hebben onszelf niet beloond”, klonk het tijdens de persconferentie na afloop van het duel in het Franklin Essed Stadion. Ondanks legio kansen werd het slechts 1-1.

“Ik denk dat het zonde is dat we onszelf niet hebben beloond met de winst”

Ridgeciano Haps

‘Goed gevoetbald’

Volgens Winter begon Suriname niet goed aan de wedstrijd, “maar in de tweede helft waren wij de betere ploeg”. “Het is daarom heel jammer dat we niet hebben gewonnen. We hebben de kansen gehad. Het is jammer dat we de wedstrijd niet winnend hebben afgesloten … de kansen waren er.”

De bondscoach toonde zich desondanks tevreden. “We hebben goed gevoetbald. Mijn complimenten. Ik denk dat we zo door moeten gaan.” Alleen zal er een oplossing moeten worden gevonden voor het uitblijven van de goals. “Vanavond hebben we het scoren nagelaten en als je niet scoort dan win je niet. Maar we hebben goede dingen laten zien.”

Gemengde gevoelens

Haps, die na lange tijd weer terugkeerde binnen Natio, was ook niet ontevreden. “Alles wat we hebben getraind, hebben we laten zien. Ik denk dat het zonde is dat we onszelf niet hebben beloond met de winst.” Hij fleurde zijn comeback op met een goal in de zeventiende minuut.

Hij maakte duidelijk dat het team “blij mag zijn met wat we vandaag hebben laten zien”. Hij noemde onder meer de strijdlust en energie. “Alleen missen we de drie punten. Ik ben teleurgesteld aan de ene kant, maar ook wel blij met wat we hebben laten zien”, benadrukte hij.

Lof voor doelman Hahn

Bondscoach Gabriel Calderon Pellegrino van Haïti vond juist dat zijn team in de tweede helft het overwicht had. “Het was een open wedstrijd, waarbij beide teams kansen kregen om te scoren. Tactisch waren we goed, maar het was niet onze beste game. Over het algemeen denk ik dat wij meer kansen hadden om te scoren”, concludeerde hij.

Hoewel Haïti Suriname in de eerste helft onder druk zette en het overwicht had, was Pellegrino niet tevreden met het spelbeeld. “Ons optreden in de eerste helft was niet goed. We speelden niet op het niveau dat dit toernooi vereist. Maar over de tweede helft ben ik tevreden.”

Dat er na de gelijkmaker van Mikaël Cantave, zes minuten na de rust, niet meer werd gescoord, schreef Pellegrino toe aan pech. “We were not lucky and your goalie (Warner Hahn, … red.) saved the team!”

Deceptie

Cantave toonde zich teleurgesteld. “Het was een wedstrijd die we hadden moeten winnen. We hadden onze kansen. We zijn daarom teleurgesteld. We kwamen naar Suriname om de drie punten te pakken.”

Op sommige momenten merkte hij gebrek aan speldiscipline binnen het team. Hij vond dat Haïti zeker in het eerste kwartier goed speelde. “Maar na het tegendoelpunt vielen we terug. Het doel was echt de drie punten pakken, maar nu gaan we teleurgesteld naar huis.”

De coach oordeelde dat zijn team eigenlijk in de eerste helft de wedstrijd heeft verloren. “We presteerden toen benedenmaats. En op dit niveau kan je je het niet veroorloven om maar één helft of bijvoorbeeld dertig minuten goed te spelen. Op dit niveau kan dat niet.”

Laatste speeldag

Suriname speelt zondagavond negen uur, wederom in het Essed Stadion, tegen Grenada. Winter laat geen twijfel bestaan over zijn intenties. “Die moeten we winnen!” Natio staat op de vijfde tevens voorlaatste plaats in de groep B met twee punten uit drie duels. De nummer vijf en zes degraderen naar League B.

Grenada, dat hekkensluiter is met één punt, ging gisteravond met 1-4 ten onder tegen Jamaica, dat aan kop gaat met zeven punten. Cuba en Honduras hebben er vijf om vier en direct daarachter Haïti met drie.

Haïti, dat tot nu toe al zijn drie wedstrijden gelijk heeft gespeeld, treedt zondag aan tegen Jamaica. Eerder werd in Kingston tegen de Reggae Boyz een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Door een penalty en een auto-goal werd het 2-2.

De Haïtiaanse bondscoach Gabriel Pellegrino (r) gaat in op een vraag van de Surinaamse pers. Naast hem doelpuntenmaker Mikaël Cantave.