Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘We gaan proberen zo hoog mogelijk te eindigen’

‘We gaan proberen zo hoog mogelijk te eindigen’

door Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Kenrich Sahadeo en Dimitri Madamsir vertegenwoordigen Suriname op de Caribische wielrenkampioenschappen, die op 14 en 15 oktober worden verreden op Guadeloupe. “We gaan ons uiterste best doen zo hoog mogelijk te eindigen”, zegt Earl van Wilgen, voorzitter van de Surinaamse Wielrenunie (SWU), tegen de Ware Tijd.

Vorig jaar eindigde Sahadeo op de 31ste plek in een deelnemersveld van 63 man. “Met Dimitri erbij hopen wij in de top tien te eindigen.” Het Surinaamse team is donderdag via Frans-Guyana gevlogen naar Guadeloupe.

“Het was stress om te komen tot het meedoen”

SWU-voorzitter Van Wilgen

Dat Suriname er voor het tweede jaar op rij bij is, doet Van Wilgen goed. “Vorig jaar waren we met één wielrenner aanwezig en nu met twee. Dat betekent stappen vooruit”, meent hij. “Maar het was stress om te komen tot het meedoen.”

De SWU-voorzitter zegt dat het Surinaams Olympisch Comité met het geld voor één ticket over de brug is gekomen. De twee andere tickets werden gekocht door tussenkomst van vrienden en kennissen. Ook voor de overige kosten werd ‘gebedeld’ bij kennissen. “Wij zijn allemaal erkentelijk voor de ondersteuning”, aldus Van Wilgen.

Dimitri Madamsir debuteert dit weekend tijdens de kampioenschappen van de Caribische Wielrenunie. [Foto: privécollectie]