Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Want na den pa abi a strati

Want na den pa abi a strati

De bouwovertredingen die begaan worden zijn misdadig te noemen. Aannemers doen wat hun goed uitkomt, want na den pa abi na strati. De bouwcontroleurs zijn er voor spek en bonen. Het algemeen belang wordt ernstig geschaad. Rioleringen raken verstopt. Bij de geringste regenval raakt de buurt onder water. Om thuis te komen moet er door vies/vuil-water gewaad worden. De volksgezondheid komt in gevaar. De verkeersveiligheid komt in gedrang. Voetgangers zijn gedwongen om met gevaar voor eigen leven, gebruik te maken van de rijweg.

Weten van toeten noch blazen

Waar blijven goed burgerschap en het logisch verstand? Wat doet de bouwpolitie? De verkeerspolitie zou in naam van veiligheid ook kunnen optreden. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, heeft volgens haar dienstomschrijving ook de bevoegdheid om in gevallen als deze van zich te laten horen. 

De ressortraadsleden, het districtscommissariaat, de regering zijn ziende blind. Weten van toeten nog blazen af. De bevolking en de regering verdienen een brevet van ongeschiktheid.

HD