Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Wan Okasi richt zich op duurzame en grootschalige landbouw

Wan Okasi richt zich op duurzame en grootschalige landbouw

PARAMARIBO — De stichting Wan Okasi verwacht dat de regering haar helpt bij het succesvol uitvoeren van haar businessplan, waarbij landbouw en export samen met een zakenpartner duurzaam en grootschalig worden aangepakt. In een schrijven aan de president en vicepresident is het plan dinsdag toegelicht.

Voorzitter Aniel Koendjbiharie zegt dat bij de oprichting de voorwaarde is gesteld dat Wan Okasi onafhankelijk van donaties en subsidies moet zijn om optimaal te kunnen bijdragen aan de groei en ontwikkeling van mensen met een beperking. In lijn met deze visie werd het businessplan voltooid na intensieve voorbereiding en staat de stichting klaar om samen met haar zakenpartner een nieuw bedrijf op te richten dat is gericht op duurzame, grootschalige landbouw en export.

Wan Okasi is ervan overtuigd dat de regering haar initiatief zal ondersteunen ‘gezien de herhaalde uitnodigingen van de president aan investeerders om te investeren in de landbouwsector’”

Duidelijk wordt gemaakt dat deze nieuwe richting zorgvuldig is gekozen om bij te dragen aan de economische ontwikkeling van het land en om de stichting zelfvoorzienend te maken, zodat ze nog meer kan betekenen voor haar achterban. De belangenorganisatie voor mensen met een beperking hoopt spoedig te worden uitgenodigd door de president en vicepresident. Ook verwacht ze volledige ondersteuning van de samenleving.

Wan Okasi is ervan overtuigd dat de regering haar initiatief zal ondersteunen “gezien de herhaalde uitnodigingen van de president aan investeerders om te investeren in de landbouwsector”. De stichting en haar zakenpartner zeggen klaar te zijn om uit eigen middelen te investeren en hopen op werkelijke steun van de regering om dit te realiseren.