Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Wan Okasi krijgt bereidverklaringen voor leden

Wan Okasi krijgt bereidverklaringen voor leden

PARAMARIBO — “Het verwerven van een stuk grond biedt mensen met een beperking, met name de jongeren, niet alleen de mogelijkheid om economisch zelfvoorzienend te zijn, maar het versterkt ook hun gevoel van eigenwaarde en integratie in de maatschappij.” Dit stelt de stichting Wan Okasi in een persbericht waarin ze bekendmaakt dat enkele van haar leden in aanmerking zijn gekomen voor een bereidverklaring.

Volgens de stichting krijgen de mensen nu een kans om zichzelf te ontplooien en als zelfstandige individuen hun eigen pad te bewandelen. “Het is duidelijk dat deze initiatieven een grote impact zullen hebben. Het is daarom van cruciaal belang dat dergelijke inspanningen worden voortgezet en ondersteund”, dringt Wan Okasi aan.

Voorzitter Aniel Koendjbiharie sprak van “een prachtig moment” voor zowel de organisatie als de leden. Benadrukt werd dat de bereidverklaring niet vanzelfsprekend betekent dat deze groep in aanmerking komt voor een stuk grond. Hij riep de gelukkigen daarom op om er alles aan te doen om hun toegewezen grond te behouden en niet te verkopen.

“Het is van cruciaal belang dat dergelijke inspanningen worden voortgezet en ondersteund”

De meeste van de leden die een bereidverklaring ontvingen zijn jongeren. Voor een aantal betekent dat dat ze hun eigen onderneming verder kunnen uitbreiden. Wan Okasi hoopt dat in de toekomst andere leden ook de kans krijgen om van dit voorrecht te genieten en in aanmerking zullen komen voor een stuk grond.

Koendjbiharie was president Chandrikapersad Santokhi erkentelijk. Volgens het persbericht heeft het staatshoofd “adequaat gereageerd en dit belangrijke project in een zeer kort tijdsbestek mogelijk gemaakt”. De bereidverklaringen werden op 21 juli verstrekt aan de leden van Wan Okasi.