Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Waarom is kurkuma het ‘gouden kruid’ voor je gezondheid ?

Waarom is kurkuma het ‘gouden kruid’ voor je gezondheid ?

Al eeuwenlang gebruikt in de Indische keuken én geneeskunde, is kurkuma ondertussen niet meer weg te denken uit onze eigen keukens en vooral in de apotheken, natuurwinkels… Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, wordt dan ook als een echt superfood beschouwd.

Helpt bij slijtage van de gewrichten, artrose, artritis, reuma…

Voor mensen met gewrichtsproblemen is kurkuma een ideaal middel. Dankzij zijn ontstekingsremmende werking kan kurkuma helpen om artritisklachten te verlichten.

Boost je weerstand

Kurkuma verbetert uw weerstand omdat het een krachtig antioxidant is en antioxidanten beschermen beter tegen ziektes zoals griep en verkoudheid.

Vermindert depressieve klachten

Kurkuma bevordert de productie van serotonine en dopamine die depressies kunnen bestrijden en is hierdoor gezond voor de hersenen en geeft zelfs vergelijkbare studieresultaten met anti-depressiva.

Remt de groei van kankercellen

Aangezien ontsteking een belangrijke factor is bij tumorgroei zijn de studieresultaten voor kurkuma veelbelovend bij de preventie en behandeling van kanker.

Voor meerdere kankertypes zou kurkuma de kankerontwikkeling kunnen vertragen. Ook zou kurkuma voor verhoogde celdood, verminderde uitzaaiing en verminderde toxiciteit kunnen zorgen.

Boost je spijsvertering

Kurkuma helpt bij een slechte spijsvertering, vooral bij de vertering van vetten. Voor een gezonde spijsvertering zorgt kurkuma ervoor dat je galblaas beter functioneert, waardoor je voldoende spijsverteringssappen kan aanmaken.