Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » VSB en Alcoa bespreken samenwerkingsmodaliteiten Paranam Industriecentrum

VSB en Alcoa bespreken samenwerkingsmodaliteiten Paranam Industriecentrum

PARAMARIBO — “De ontwikkeling van het Paranam Industriecentrum belooft economische welvaart en een duurzame toekomst voor Suriname te kunnen zijn”, voorspelt de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) in haar Nieuwslijn. Het concept van het Paranam Industriecentrum, eigendom van Alcoa, heeft de aandacht van private sector getrokken.

Ze heeft deze week daarom overleg gehad met vertegenwoordigers van Alcoa over de ontwikkeling van het Paranam Industriecentrum. Volgens de VSB wordt het “een cruciaal project” voor de economische groei en duurzame ontwikkeling van Suriname. Samenwerking met Alcoa zal worden gestoeld op de SDG-agenda wordt benadrukt.

Het overleg van maandag richtte zich op het bespreken van concrete samenwerkingsmodaliteiten, inclusief juridische en financiële aspecten. Het doel is om een vruchtbare samenwerking te smeden die zal bijdragen aan economische groei, werkgelegenheid en duurzame ontwikkeling in district Para en het gehele land.

De VSB bestaat uit diverse bedrijven en vertegenwoordigt onder meer de hout-, (agro)industrie-, transport-, toerisme- en dienstverleningssector, waarmee volgens de overkoepeling het brede belang van een professioneel en duurzaam industriegebied wordt benadrukt. Aangegeven wordt dat de bijdrage van diverse sectoren cruciaal zal zijn voor het succes van het Paranam Industriecentrum.