Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » VS dicht bij akkoord over straalmotor met India

VS dicht bij akkoord over straalmotor met India

1 juni 2023 – De regering-Biden staat op het punt een deal met India te ondertekenen waardoor General Electric gezamenlijk straalmotoren voor militaire vliegtuigen in India kan produceren.

Een deal die de gezamenlijke productie van de motoren afrondt, zal naar verwachting worden geïnkt en aangekondigd tegen de tijd dat president Joe Biden de Indiase premier Narendra Modi ontvangt voor een officieel staatsbezoek op 22 juni, volgens drie mensen die zijn ingelicht over de beslissing, zei Reuters.

Bronnen bij de defensie-instelling gaven details over de voorgestelde defensiedeal en zeiden dat het plan is om de GE F414-motor te produceren, die in 2010 door India op de shortlist stond om de Mark II-versie van de inheemse Light Combat Aircraft Tejas aan te drijven.

Zodra de productie in India van start gaat, zal de F414 alle toekomstige straaljagers aandrijven, waaronder de Tejas Mk II, Advanced Medium Combat Aircraft (AMCA) en de inheemse Twin Engine Deck-Based Fighter (TEDBF) voor de Indiase marine, aldus Indian online krant The Print.