Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vrouwen Yellow Birds nog ongeslagen in SBA dames hoofdklasse 

Vrouwen Yellow Birds nog ongeslagen in SBA dames hoofdklasse 

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Titelverdediger Yellow Birds heeft nog geen wedstrijd verloren in de dames hoofdklasse basketbalcompetitie van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA). Hun vijfde zege was zondag ten koste van Sociaal Cultureel Vereniging Uitvlugt (SCVU). Na een 43 – 30 ruststand winnen de Gele Vogels uiteindelijk met 80 – 65. 

Chayenne Naarden die een off game had tegen De Arend maakte het goed met 25 punten tegen SCVU. Daarmee werd ze topscoorder van de wedstrijd voor Birds. Ze kreeg bijval van Shakija Peroti en Damaris Klas die respectievelijk 15 om 14 punten scoorden in de ruime zege.

De afwezigheid van MVP Cheniqua Pengel heeft Birds kunnen opvangen met hun verdediging. “We hebben vandaag verdedigend gespeeld en gewacht op de tegenstander. Ik heb de wedstrijd gewonnen. Maar wilde kijken hoe de verdediging werkt. Dus ik bedoel één op één verdediging. Over het algemeen ben ik een tevreden man”, zegt coach Wilfred Gallant van Birds. Zijn tevredenheid is ingegeven door het spel van Naarden en Peroti.

Trainingsbezoek niet optimaal

SCVU hield het verschil in de score in de eerste twee quarters heel klein. Mirelva Marica had een game high van 32 punten voor SCVU. Ze kreeg ondersteuning van Mercy-Jane Eersteling en Shainaika Kemper die respectievelijk 9 om 8 punten scoorden. Dat was niet voldoende om Birds van zich af te schudden. 

In de derde en vierde quarter was het een “close-game” nadat SCVU een 8-0 run maakte. Naarden loodste Birds in de laatste minuten naar de zege. Lucien Nijman coach SCVU beaamt dat zijn team nu al drie keren verloren heeft van Birds.

Hij hamert op het trainingsbezoek dat niet optimaal is. Desondanks ziet hij positieve punten. “Ik zie vooruitgang. Ons spel wordt steeds beter. Birds had vaker moeite om uit te lopen en vrij te spelen in deze wedstrijd in vergelijking met de voorgaande. Mijn dames moeten harder trainen. Dan komt het zeker goed met hun conditie”, stelt Nijman.