Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vrouwen Natio blijft ongeslagen

Vrouwen Natio blijft ongeslagen

De Surinaamse nationale vrouwenvoetbalselectie bevindt zich in polepositie om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Concacaf W Gold Cup Qualification. Na de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd van zondag tegen Antigua en Barbuda gaan de Natio-vrouwen fier aan de leiding in poule C van de B-divisie. Alleen de groepswinnaars gaan door naar de play-offs.

De overwinning van zondag brengt Suriname op zes punten uit twee duels, drie punten meer dan Guyana, dat na een verrassende nederlaag tegen Antigua en Barbuda herstelde met een overtuigende 5-0 zege op Dominica. Het eiland ging enkele dagen eerder ook al met klinkende cijfers onderuit tegen Suriname: 4-0.

Bondscoach Hesron Jeroe is blij met de resultaten, maar niet helemaal tevreden over het spel. Het gaat de coach vooral om de afronding van zijn speelsters. Net als tegen Dominica deelde Suriname de lakens uit tegen Antigua en Barbuda, maar kwam het voor eigen publiek in het Franklin Essed Stadion tot slechts één doelpunt: een benutte strafschop van Andaya Lantveld in de vijftiende minuut van de wedstrijd.

Kansen onbenut
Het leek in eerste instantie de inleiding van een ruime zege, maar de talloze kansen die de speelsters daarna creëerden, gingen allesbehalve in het doel van Antigua en Barbuda. Jeroe: “We hebben wel legio kansen onbenut gelaten. Het is een probleem waar we als team aan moeten werken om beter tot doelpunten te komen.”

Suriname schoot 27 keer waarvan vijftien op doel. Antigua en Barbuda daarentegen kwam slechts tot vier schoten. Jeroe benadrukt dat de selectie het voetballend goed doet, maar dat de afronding nog niet is wat het zou moeten zijn. “De speelsters kijken niet vooruit, maar naar de bal”, noemt hij één van de oorzaken.

Volgens de bondscoach is de afronding niet iets dat bij de selectie al zodanig ter hand genomen kan worden. “Bij de selectie heb je heel weinig tijd. Het is een proces dat bij de verenigingen moet beginnen.” Individueel trainen met de speelsters bij de nationale selectie zit er niet in. “Bij de selectie is het meer trainen op speelwijzen en oefenen hoe we gaan spelen.”

Veel tijd om te sleutelen aan de afronding heeft het team niet, omdat volgende maand al de dubbele ontmoeting wacht tegen Guyana. Op 25 oktober zijn de westerburen op bezoek in Paramaribo terwijl Suriname vier dagen later, op 29 oktober, in Georgetown speelt. Jeroe heeft de Guyanezen nog niet in actie gezien.

De bondscoach heeft het tot nu toe moeten doen met hoogtepunten, maar Lantveld benadrukt dat het team op één gebied zeker beter zal moeten presteren om voorbij de westerburen te komen: het maken van doelpunten. “We moeten scoren.”