Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vrouw verliest gezichtsvermogen na behandeling met huidvullers in Singapore

Vrouw verliest gezichtsvermogen na behandeling met huidvullers in Singapore

Een Singaporese vrouw die haar gezichtsvermogen verloor na de behandeling met AestheFill wordt momenteel medisch behandeld. De autoriteiten en het ministerie van Volksgezondheid in Singapore nemen deze zaak zeer serieus en zijn een onderzoek gestart naar het incident.

AestheFill is een populair huidvullerproduct dat gebruikt wordt om volume toe te voegen aan bepaalde delen van het gezicht en andere delen van het lichaam. Het bevat hyaluronzuur, dat bekend staat om zijn vochtbindende eigenschappen.

De manier waarop de complicatie optrad, werd veroorzaakt door een onbedoelde injectie van de filler in de bloedbaan van de vrouw. Deze blokkade in een bloedvat zorgde ervoor dat de vrouw haar gezichtsvermogen verloor. Het is belangrijk op te merken dat dit het eerste gerapporteerde geval van dit soort incidenten is in Singapore.

Complicaties bij esthetische behandelingen zijn meestal te wijten aan de injectietechniek en niet aan het product zelf, merkte een plastisch chirurg op. Onderzoek naar gezichtsverlies na filler-injecties heeft benadrukt dat het belangrijk is om onmiddellijk actie te ondernemen bij de eerste symptomen, zoals het stoppen van de injectie, het leggen van de patiënt op de rug, het toedienen van medicatie en het masseren van het gebied rond de ogen.

De distributeur van AestheFill heeft geen verdere details gegeven over de zaak vanwege de vertrouwelijkheid van de patiënt. Het ministerie van Volksgezondheid heeft ook geen verdere details verstrekt op dit moment.

Het is van groot belang dat medische professionals die deze behandelingen uitvoeren de juiste training en kennis hebben om complicaties te voorkomen. Het onderzoek naar de zaak van de Singaporese vrouw zal naar verwachting meer inzichten bieden in deze kwestie.

Patiënten die overwegen om een behandeling met huidvullers te ondergaan, wordt geadviseerd om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijke risico’s en bijwerkingen, en om alleen te kiezen voor erkende en ervaren medische professionals. Dit incident benadrukt het belang van voorzichtigheid en zorgvuldigheid bij cosmetische procedures.