Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vrijwilligers DP World Paramaribo en Cosco Shipping Lines Suriname planten mangrove

Vrijwilligers DP World Paramaribo en Cosco Shipping Lines Suriname planten mangrove

WEG NAAR ZEE — Voor het vijfde jaar op rij hebben vrijwilligers van DP World Paramaribo mangroves geplant te Weg naar Zee. Net als 2022 werd ook deze keer samengewerkt met Cosco Shipping Lines Suriname. Beide maritieme organisaties willen met hun deelname bijdragen aan de bewustwording over de impact van het mangrove rehabilitatieproject te Weg naar Zee.

In een persbericht wordt aangegeven dat ze beide een duurzaamheidsbeleid hebben gericht op de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG) dertien (Climate Change) en veertien (Life Below Water). Daarnaast initieert DP World Paramaribo elke laatste week van september onder de naam ‘Go Green Week’ activiteiten, waarbij de bewustwording rondom klimaatverandering wordt benadrukt.

“Door het goede voorbeeld te geven hopen we meer vrijwilligers te interesseren om dit project te ondersteunen”

DP World Paramaribo en Cosco Shipping Lines Suriname kozen er dit jaar voor om, in tegenstelling tot voorgaande jaren, ook externe vrijwilligers in te zetten. Joan Telgt, bestuurslid van het Mangrove Forum Suriname, informeerde de participanten over de functie van de mangroveplant. Deze beschermt de kustvlakte en is belangrijk voor koolstofvastlegging, waterzuivering en andere ecosysteemdiensten.

De maritieme organisaties stellen dat door de mangrove aanplant op een versneld tempo uit te breiden “wij samen op lange termijn veranderingen teweeg kunnen brengen in het behoud van onze kust”. Ze geloven in de kracht van samenwerking. “Door het goede voorbeeld te geven hopen we meer vrijwilligers te interesseren om dit project te ondersteunen”, aldus DP World Paramaribo en Cosco Shipping Lines Suriname.

[Foto: DP World Paramaribo]