Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Vrienden van Suriname stuurt negende container naar Suriname

Vrienden van Suriname stuurt negende container naar Suriname

PARAMARIBO — Stichting Vrienden van Suriname stuurt ongeveer tweehonderd schooltafels en stoelen naar Suriname. Ook worden medische hulpmiddelen, waaronder verband, mondkapjes, rolstoelen en ziekenhuisbedden, meegestuurd.

Volgens Will van Rhee van de organisatie wordt het al de negende container die dit jaar wordt geladen. De vrijwilligers van de stichting gaan op 19 september de hulpgoederen tussen één uur en vijf uur ’s middags inladen in de Nederlandse stad Tiel.

Van Rhee zegt dat de Vrienden van Suriname voor het eerst in de 25 jaar dat vrijwilligers van de stichting actief zijn, van verschillende kanten uit het land het verzoek heeft gekregen om schoolartikelen, zoals pennen, potloden, papier, schooltassen, beschikbaar te stellen. Geprobeerd wordt om aan de verzoeken te voldoen.

Met Reinders Oisterwijk is er een afspraak over de levering van gebruikt schoolmeubilair. De leverancier van schoolproducten heeft een pallet met haast achtduizend schriften beschikbaar gesteld. Deze worden meegestuurd in de container. Een andere leverancier komt in met ongeveer tienduizend pennen. Van Rhee hoopt dat er mensen papier, potloden en schooltassen schenken.

De stichting is tegelijkertijd bezig met het inzamelen van fietsen. Verder worden er voor de TylTylschool voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kleding en speelgoed ingezameld.