Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Voorzittersstrijd NPS tussen Fernald en Rusland

Voorzittersstrijd NPS tussen Fernald en Rusland

PARAMARIBO – De voorzittersstrijd binnen de Nationale Partij Suriname (NPS) zal gaan tussen Ivan Fernald, oud-minister van Defensie, en Gregory Rusland, oud-minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Na een vergadering tussen het hoofdbestuur van de partij en de kandidaten werd besloten een consensuslijst te laten indienen.

Rusland die niet op die lijst voorkwam, omdat Fernald door het hoofdbestuur was voorgedragen, kreeg de opdracht van de vijf afdelingen die hem ondersteunen om toch mee te dingen naar die functie. Hij ziet dat als een uitdaging, zo vertelt hij aan GFC Nieuws.

Vandaag werden de kandidatenlijsten ingediend. Voor de functie van ondervoorzitter werd DNA-lid Ruth Wijdenbosch voorgedragen. Hoewel de meningen van verschillende leden, zoals zij dat te kennen gaven aan de redactie, verdeeld zijn, wil elke NPS’er dat de partij terugkeert in het politiek machtscentrum.

Andere bekende namen die op de lijst voorkomen zijn: Hesdy Pigot, voormalige secretaris van ex-president Ronald Venetiaan, Murwin Leeflang, vakbondsleider, Arthur Tjin A Tsoi, DNA-lid, Kortensia Sumter-Griffith en Orpheu Marengo, oud-DNA-leden, Carmelita Ferreira, oud-DNA-lid en afgevaardigde van Nickerie, Remy Polak, afgevaardigde van Commewijne, de oogarts Jerrel Pawiroredjo en voor de jongeren Dorothy Hoever en Ruth Renfrum-Couthino. De verkiezingen binnen de NPS worden op 17 juni gehouden.

Voorzittersstrijd NPS tussen Fernald en Rusland.